TRAVEL

Οδοιπορικό στο Χιονοδρομικό Βιτσίου Καστοριάς

odoiporiko-sto-chionodromiko-vitsiou-kastorias-659231

Στη οροσειρά του Βέρνου (ή Βίτσι), ανάμεσα στις ορεινές πόλεις της Καστοριάς και την Φλώρινας, υπάρχει ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο, γι όσους θέλουν να απολαύσουν το χιόνι, τα χειμερινά σπορ αλλά και να διασχίσουν ένα πανέμορφο δάσος από οξιές, που περιστοιχίζει τις κορυφές του βουνού.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΒΙΤΣΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το χιονοδρομικό Βιτσίου είναι ένα μικρό χιονοδρομικό κέντρο, με κυρίως αθλητικό χαρακτήρα και γι αυτό και συγκεντρώνει σχετικά λίγο κόσμο, κάτι που σημαίνει λιγότερη ουρά στα lift. Απέχει 20 περίπου χιλιόμετρα από την Καστοριά. Διαθέτει 3 πίστες και ένα snow-park, καθώς ένα συρόμενο lift και ένα babylift. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι ανοικτό κάθε Σάββατο και Κυριακή, όταν φυσικά υπάρχει το απαραίτητο χιόνι.

INFO

Χιονοδρομικό Βιτσίου Καστορίας

Οξυά, Καστοριά , 52059

τηλέφωνο: 23321 02025

Email :[email protected]

Facebook: Χιονοδρομικό Κέντρο Βιτσίου Καστοριάς

ΣΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Καστορία είναι η κοντινότερη πόλη κοντά στο χιονοδρομικό του Βιτσίου, και ο καταλληλότερος προορισμός για φαγητό και διαμονή για τους επισκέπτες του χιονοδρομικού. Η Καστοριά, της οποίας η ονομασία θεωρείται ότι προήρθε από τους κάστορες που υπήρχαν σε αυτή την περιοχή- γι αυτό και η τόσο ανεπτυγμένη γουνοποιία, είναι χτισμένη σε μια χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας και αυτό την κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστή, μαζί με την ύπαρξη δεκάδων αρχοντικών, δείγματα της εμπορικής ευμάρειας της πόλης τον 18ο αιώνα. Στην άλλη πλευρά της οροσειράς του Βιτσίου υπάρχει η Φλώρινα, μια ακριτική πόλη γνωστή στα δελτία καιρού καθώς λόγω της θέσης της έχει το ψυχρότερο κλίμα της Ελλάδας. Μια ήσυχη πόλη που αξίζει κανείς να την επισκεφτεί για να θαυμάσει τα πολλά και αρκετά καλοδιατηρημένα αρχοντικά κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, αλλά και διάσπαρτά σε όλη την πόλη. Φυσικά η επίσκεψη στη Φλώρινα ή την Καστοριά μπορεί να συνδυαστεί με μια περιήγηση στις λίμνες των Πρεσπών, που αποτελεί από το 1974 “Εθνικός Δρυμός”.

ΦΑΓΗΤΟ

Το μικρό εστιατόριο Μπριγκάντα αποτελεί σίγουρα “προορισμό φαγητού” καθώς, πέρα από τα αρχοντικά της Φλώρινας, αξίζει κανείς να επισκεφτεί τη ακριτική πόλη για να γευτεί κλασικά πιάτα -κυρίως κρέας- όπως τα αρνίσια παϊδάκια με τζατζίκι μαύρου σκόρδου ή κάποια πιο γκουρμέ συνταγή όπως τα σκιουφιχτά με παϊδάκια, λουκάνικο και γαρίδες.

 

 

Όλες οι ειδήσεις

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο