Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Βανκούβερ απέκλεισαν την Tesla από την λίστα εκθετών της φετινής εκδήλωσης
του Claudio Todeschini, απόδοση: Autotypos Team
Η διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Βανκούβερ, η οποία θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου, απέκλεισε την Tesla από τη λίστα των εκθετών για το 2025. Η εν λόγω απόφαση σχετίζεται με «λόγους ασφαλείας», όπως εξηγεί ο Eric Nicholl, εκτελεστικός διευθυντής της εκδήλωσης. Ο φόβος είναι ότι οι, ολοένα και πιο συχνές, διαμαρτυρίες και βανδαλισμοί μπορούν επίσης να φτάσουν στα περίπτερα της έκθεσης του Βανκούβερ και να «θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επισκεπτών, των εκθετών και του προσωπικού».
Η Tesla δεν ήθελε να αποσυρθεί
Η Ένωση Αντιπροσώπων Νέων Αυτοκινήτων της British Columbia, η οποία διοργανώνει την Έκθεση Αυτοκινήτου του Βανκούβερ, διευκρίνισε ότι η Tesla είχε πολλές ευκαιρίες να αποσυρθεί αυτοβούλως από την εκδήλωση, προτού αποφασίσει να αποκλείσει αναγκαστικά την εταιρεία του Έλον Μασκ.
Ο Nicholl απέκλεισε βαθύτερους λόγους: «Οι πολιτικοί διαπληκτισμοί δεν είχαν καμία σχέση με την απόφασή μας, η οποία ήταν δύσκολη και επώδυνη». Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά έχουν αυξηθεί μετά την επιβολή δασμών από τον Ντόναλντ Τραμπ στις εισαγωγές προϊόντων από τον Καναδά και τα αντίποινα που ακολούθησαν, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης απόφασης να αποκλείσει την Tesla από το πρόγραμμα επιδοτήσεων της British Columbia.
Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
Στο μεταξύ, οι διαμαρτυρίες κατά της Tesla δεν σταματούν: η τελευταία, κατά σειρά χρόνου, αφορούσε μια αντιπροσωπία στο Λας Βέγκας, όπου δύο οχήματα πυρπολήθηκαν τη νύχτα, κατά της οποίας προηγουμένως κάποιοι είχαν ανοίξει πυρ με όπλο. Στους τοίχους του κτιρίου ήταν γραμμένο το «Resist» με σπρέϊ. Ένα Cybertruck πυρπολήθηκε σε άλλο κατάστημα Tesla στο Κάνσας Σίτι. Οι αρχές ερευνούν αυτά τα περιστατικά και η Γενική Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Pam Bondi, τα όρισε ως «εσωτερικές τρομοκρατικές ενέργειες».
Πηγή: Quattroruote.it
Όλες οι ειδήσεις
Ποια εταιρεία κολοσσός στρέφεται προς τα αυτοκίνητα – Αλλάζουν οι ισορροπίες στην αγορά!
Renault 5 Turbo 3E: Από το… «χρονοντούλαπο» με 540 ίππους!⚡
Για ποιον λόγο τα αυτόματα κιβώτια έχουν «νεκρά» και πότε την χρησιμοποιούμε