Ο έξι φορές πρωταθλητής του MotoGP, Marc Marquez, κέρδισε (2/3) το εναρκτήριο MotoGP Grand Prix της σεζόν στην πίστα Buriram στην Ταϊλάνδη, στο ντεμπούτο του για την εργοστασιακή ομάδα της Ducati
Ο Ισπανός τερμάτισε μπροστά από τον μικρό του αδερφό Alex Marquez (Ducati-Gresini) και τον Ιταλό Francesco Bagnaia (Ducati). Έτσι ολοκληρώνει ένα τέλειο Σαββατοκύριακο, μετά τη νίκη του στον αγώνα σπριντ (1/3). Ο Καταλανός πήρε όλους τους βαθμούς που διακυβεύονταν (37), στην αρχή της μεγαλύτερης σεζόν στην ιστορία, με 22 ημερομηνίες μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
«Χθες ήμουν χαρούμενος. Σήμερα είμαι σούπερ χαρούμενος. Είναι όνειρο να ξεκινήσω την περιπέτεια με την Ducati με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Μαρκ Μαρκέθ, ο οποίος δεν είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα μιας σεζόν από το 2014.
Οι αδερφοί Marquez κυριάρχησαν στον αγώνα που έγινε με συντριπτική ζέστη (36 βαθμοί στην εκκίνηση) που ανάγκασε τους οδηγούς να λάβουν πολλαπλές προφυλάξεις για να διατηρήσουν την ποιότητα των ελαστικών τους, ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες, κατά τη διάρκεια του GP (26 γύρους).
Ο Marc…έδωσε την πρώτη θέση στον Άλεξ στον 7ο γύρο, χωρίς προφανές μηχανικό πρόβλημα να τον αναγκάσει να επιβραδύνει. Αλλά και οι ελπίδες του Alex για μια πρώτη νίκη δεν κράτησαν. Ο Marc έκανε την αντεπίθεση τέσσερις γύρους από το τέλος.
«Κάποια στιγμή σκέφτηκα τη νίκη», αντέδρασε ο Alex Marquez. «Τελικά, ο 2ος ήταν ο υψηλότερος στόχος μας, τα έδωσα όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο βάθρο».
Ο Ιάπωνας πρωτοεμφανιζόμενος Ai Ogura (Aprilia-Trackhouse), η έκπληξη του Σαββατοκύριακου, τερμάτισε πέμπτος.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Jorge Martin (Aprilia) απουσίασε λόγω κατάγματος που προκλήθηκε από μια σειρά πτώσεων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Η ομάδα του ανακοίνωσε επίσης την απουσία του από το επόμενο GP, στην Αργεντινή (14-17 Μαρτίου), χωρίς να προσδιορίσει ημερομηνία επιστροφής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι ειδήσεις
Δοκιμή BMW M5 (G90): The Godfather
H Stellantis «σκότωσε» τη Maserati: Ποιο είναι το μέλλον της;
Χάμιλτον: «Είμαι ένας και μοναδικός. Μη με συγκρίνετε με άλλους»