EDITOR'S PICK

Φόρμουλα 1 – Μπάτζετ Καπ: Οι ένοχοι… 

formoula-1-batzet-kap-oi-enochoi-644466

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, η FIA, αποφάσισε για το σκάνδαλο μπάτζετ καπ, πώς η Red Bull Racing παραβίασε σαφώς τον περιορισμό στον προϋπολογισμό του 2021, το περίφημο μπάτζετ καπ, ενώ οι Aston Martin και Williams παρέβησαν τον κανονισμό μονάχα διαδικαστικά και θα τη γλυτώσουν φτηνά.  

του Σπύρου Πέττα

Η ποινή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί για τη Red Bull, και μπορεί να είναι από βαρύ πρόστιμο, ως αφαίρεση βαθμών από τους Κατασκευαστές, μπορεί και τους Οδηγούς. 

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί πόσο παρέβη το μπάτζετ καπ η Red Bull, αλλά σύμφωνα με τον Ματία Μπινότο της Ferrari, ακόμη και η παραβίαση κατά 5 εκατομμύρια δολλάρια μπορεί να προσδώσει στην ομάδα που το έκανε μισό δευτερόλεπτο στο γύρο, κάτι που στη Formula 1 συνιστά τεράστιο πλεονέκτημα. 

Στη Red Bull δήλωσαν την απογοήτευσή τους για το θέμα του μπάτζετ καπ, τη στιγμή που οι Ferrari και Mercedes, απαιτούν εξάντληση της αυστηρότητας, και τονίζουν ότι η παραβίαση γα το 2021 συνιστά μεγάλο πλεονέκτημα και για τις επόμενες χρονιές. 

Ο team principal της Mercedes, o Τότο Βολφ, δήλωσε ότι η παραβίαση σίγουρα αφορά και το 2022 και το 2023, καθώς η εν λόγω ομάδα έχει σχεδόν έτοιμο το μονοθέσιο για την επόμενη χρονιά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την όποια αντίδραση του team principal της Ferrari, Ματία Μπινότο σε ότι αφορά το 2022, καθώς στις αρχές της χρονιάς είχε αφήσει υπόνοιες για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο team principal της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, αρνείται από τη μεριά του τα πάντα.

Ο δοκιμαστής της Ferrari, πάντως, ο πολύπειρος Μαρκ Ζενέ, δήλωσε ότι οι τεχνικοί της Ferrari στο Μαρανέλο, είναι εξαγριωμένοι με την είδηση για την παραβίαση του μπάτζετ καπ.

Περιττό να αναφέρουμε πώς το νομικό “σίριαλ” μόλις έχει αρχίσει… 

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο