MOTORSPORT

Formula 1: Οι 6 πιο περίεργες στιγμές της 3ης μέρας δοκιμών στο Bahrain

formula-1-oi-6-pio-perierges-stigmes-tis-3is-meras-dokimon-sto-bahrain-633018

Έξι μέρες, 48 ώρες και 6.100 γύρους αργότερα, επιτέλους τελείωσε! Η περίοδος δοκιμών πριν την εκκίνηση της σεζόν του 2022 ολοκληρώθηκε. Τώρα, ανυπομονούμε να περάσουν οι μέρες και να φτάσουμε στο επόμενο Σ/Κ, για τον αγώνα.

Πριν όμως αρχίσουν οι αγώνες, ας δούμε τι μας έκανε εντύπωση την τελευταία μέρα των δοκιμών στο Bahrain.

Ο Magnussen ξεκίνησε …από νωρίς

Ήταν ο τελευταίος οδηγός που έφυγε από την πίστα εχθές, και ο πρώτο που έφτασε σήμερα. Ο Kevin Magnussen είχε όλη την πίστα του Bahrain στην διάθεσή του σήμερα το πρωί.

Στην Haas δώθηκαν τέσσερις επιπλέον ώρες δοκιμών, καθώς δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις δοκιμές της Πέμπτης, λόγω καθυστερήσεων άφιξης το εξοπλισμού. Η αμερικάνικη ομάδα δείχνει να εκμεταλλεύθηκε πλήρως αυτό το «πλεονέκτημα», καθώς ο Magnussen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο χτεσινό session.

Η πρώτη αγωνιστική εκκίνηση του 2022

Μετά από το χτεσινό …χάος με τις κόκκινες σημαίες, θα περιμέναμε τους οδηγούς να έχουν πάρει το μάθημά τους. Οι αρκετές εναλλαγές ανάμεσα στο κόκκινο και το πράσινο φως στο πρωινό session, μας θύμισε πιο πολύ το …Squid Game παρά την F1.

Οι Pierre Gasly, Sergio Perez, Lance Stroll και Zhou Guanyu βρέθηκαν στην γραμμή αφετηρίας για μια στατική εκκίνηση. Μόνο η Red Bull, όμως, έκανε εκκίνηση με πλήρη ισχύ.

Ο Hamilton φοβάται ότι η Mercedes θα δυσκολευθεί

Είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτή τη δήλωση. Ο Lewis Hamilton ανακοίνωσε πως δεν περιμένει την Mercedes να βρεθεί στη μάχη για κάποια νίκη, λαμβάνοντας υπόψιν την τρέχουσα κατάσταση της ομάδας.

Μήπως απλώς θέλει να «ρίξει» τις προσδοκίες που υπάρχουν για την ομάδα, όπως κάνει κάθε χρόνο; Μπορεί και όχι, καθώς ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής συμπλήρωσε πως “οι θεατές μπορεί να ξαφνιαστούν – νομίζουν πως απλώς είμαστε μετριόφρονες αλλά φέτος είναι διαφορετικά”. 

Ο Piastri στην McLaren;;

Σε μία περίεργη τροπή συμβάντων, η Alpine προσέφερε τον αναπληρωματικό οδηγό της (και πρωταθλητή της Formula 2) Oscar Piastri, στους αντιπάλους της στην McLaren, στην περίπτωση που ο Lando Norris ή ο Daniel Ricciardo δεν μπορέσει να αγωνιστεί λόγω Covid-19.

Είναι μία έξυπνη κίνηση από την Alpine, η οποία θέλει να δώσει στον δυνητικά μελλοντικό οδηγό της λίγο χρόνο πίσω από ένα μονοθέσιο της F1.

Εκτός ελέγχου

Με περίπου μία υπολειπόμενη ώρα δοκιμών, ο Mick Schumacher έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, βγάζοντας βραχυχρόνια τις κόκκινες σημαίες.

Δεν ήταν ο μόνος οδηγός όμως, καθώς ο Verstappen έχασε τον έλεγχο στην ίδια στροφή καθώς ετοιμαζόταν για ένα flying lap. Φυσικά, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των χρόνων μερικούς γύρους αργότερα.

Οι Norris και Russel μάχονται ήδη

Το συγκεκριμένο δίδυμο είχε ήδη δοκιμάσει το πόσο καλά μπορεί να ακολουθήσει το πρωπορευόμενο όχημα στην Βαρκελώνη, αλλά στο Bahrain ήρθαν πολύ πιο κοντά.

Ο George Russel βρισκόταν σε ένα flying lap όταν έφτασε κοντά στον Norris, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε την παρουσία της Mercedes δίπλα του, αναγκάζοντας τον να βγει εκτός πίστας στην στροφή 8. Ο Russel ανταπέδωσε ένα γύρω αργότερα, στην ίδια στροφή.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις κορυφαίες στιγμές της τρίτης ημέρας δοκιμαστικών

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο