MOTORSPORT

Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Θρίλερ και ο Verstappen πρωταθλητής 

grand-prix-abou-ntabi-thriler-kai-o-verstappen-protathlitis-628775

του Σπύρου Πέττα 

 Ο Lewis Hamilton τα είχε κάνει όλα σωστά οδηγώντας υπέροχα: παρότι διέθετε σκληρότερα ελαστικά από αυτά του Verstappen και ξεκινούσε επιπλέον από τη βρώμικη γραμμή που υστερεί σε πρόσφυση, εκκίνησε εκπληκτικά και πέρασε στο προβάδισμα. 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

Ένα προβάδισμα που δεν του στέρησε ο μεγάλος του αντίπαλος όταν βούτηξε αργά στα φρένα πριν το hairpin και παρότι κλείδωσε αρκετά αυτήν τη φορά το τιμόνι του τον έβγαλε εκτός πίστας: ο Lewis “σανίδωσε” το γκάζι στην ασφάλτινη έξοδο διαφυγής και κρατήθηκε μπροστά από τον “Mad Max”. 

 Στη συνέχεια ήλεγξε τον αγώνα αλλά λίγους γύρους πριν το τέλος είχε ένα ατύχημα ο Latifi με τη Williams και στη Mercedes πολύ λανθασμένα δεν κάλεσαν τον Hamilton στα πιτς να αλλάξει ελαστικά και τον άφησαν με τα πολύ φθαρμένα άσπρα – σκληρά ελαστικά, τη στιγμή που ο Verstappen άλλαξε λάστιχα και έβαλε τα κόκκινα τα πολύ μαλακά. 

 Στον τελικό γύρο θρίλερ ο Max εκμεταλλευόμενος το μεγάλο πλεονέκτημα σε πρόσφυση πέρασε με μια τρομερή βουτιά στα φρένα τον Lewis και άρπαξε το πρωτάθλημα. Τί να πούμε, το άξιζαν και οι δύο απλά ο Max στάθηκε πιο τυχερός… 

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο