EDITOR'S PICK

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας: Super Hamilton 

grand-prix-saoudikis-aravias-super-hamilton-628442

Ούτε ένας τόσο σκληρός αντίπαλος όπως ο Max Verstappen δεν φαίνεται να πτοεί τον Hamilton, που διαθέτοντας και το ισχυρότερο μονοθέσιο πήρε μια παληκαρίσια νίκη στην Τζέντα. 

του Σπύρου Πέττα 

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

Το χρονικό του δράματος είχε ως εξής: στις κατατακτήριες δοκιμές, ο Verstappen επροηγείτο στο τελείωμα όντας δύο δέκατα του δλ. ταχύτερος, αλλά ένα μπλοκάρισμα στην είσοδο της τελευταίας αριστερής στροφής τον έστειλε στον τοίχο και έτσι ήταν υποχρεωμένος να ξεκινήσει τρίτος πίσω από τον poleman Hamilton και τον δεύτερο Bottas. 

 Η σειρά αυτή διατηρήθηκε στην εκκίνηση και σύντομα ήλθε η πρώτη έξοδος του Safety Car, στην οποία οι δύο Mercedes και ο Leclerc άλλαξαν λάστιχα. Κατόπιν ήλθε η πρώτη διακοπή του αγώνα και ο επικεφαλής Verstappen μπόρεσε να αλλάξει λάστιχα όπως του επιτρέπει ο κανονισμός, ενώ το ίδιο έκανε και ο Ocon. Στη νέα εκκίνηση ο Verstappen πέρασε εκ νέου μπροστά αλλά πάτησε εκτός πίστας. Λίγο πιο πίσω ο Leclerc θα συγκρουόταν με τον Perez στέλνοντάς τον στην εγκατάλειψη και ο Russell με τον Mazepin. 

 Νέα εκκίνηση και ο Verstappen με μεσαία κίτρινα πλέον ελαστικά πέρασε Ocon και Hamilton για το προβάδισμα. 

 Η συνέχεια ήταν ένα θρίλερ με τους δύο μονομάχους του τίτλου να τους χωρίζει ένα δευτερόλεπτο και κάποια στιγμή ο Hamilton επεχείρησε να περάσει στο προβάδισμα από την εξωτερική, ο Verstappen τον έκλεισε και πάτησε εκτός πίστας, και γι’ αυτήν την μανούβρα ο Ολλανδός τιμωρήθηκε με ποινή 5 δλ. 

 Κατόπιν είχαν μια νέα επαφή (κατά την οποία έσπασε η δεξιά πλευρική πτέρυγα της εμπρόσθιας αεροτομής του  Hamilton, χωρίς να πέσει η απόδοσή του) που οι αγωνοδίκες ακόμη εξετάζουν και τελικά ο Verstappen άφησε τον Hamilton να τον περάσει και ο Βρετανός πήρε μια μεγάλη νίκη και σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο που τον φέρνει ισόβαθμο με τον Verstappen  εν όψει του τελικού του Άμπου Ντάμπι στις 12 Δεκεμβρίου. 

 Πιο πίσω ο Bottas πέρασε τον Ocon στην τελική ευθεία δίνοντας προβάδισμα 28 βαθμών στη Mercedes έναντι της Red Bull Honda στους Κατασκευαστές, ενώ 5ος ήταν ο Ricciardo, 6ος ο Gasly, 7ος ο Leclerc και 8ος ο Sainz… 

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο