AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η GM αλλάζει τα πάντα στο Detroit! Έρχονται e-SUV, e-Hummer και αυτοκίνητα-ρομπότ

i-gm-allazei-ta-panta-sto-detroit-erchontai-e-suv-e-hummer-kai-aftokinita-robot-518592

Η General Motors επενδύει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να κάνει αλλαγές στο εργοστάσιό της στο Hamtramck του Detroit. Όπως ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί, από τα τέλη του 2021 θα βλέπουμε από εκεί να παράγονται ηλεκτρικά pick-up, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει κι ένα robotaxi.

Οι αλλαγές στη μονάδα παραγωγής του Hamtramck ανακοινώθηκαν πριν από λίγους μήνες μαζί με τη νέα «ηλεκτροκίνητη» στρατηγική της εταιρείας. Εκτός από τα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, η GM θα επενδύσει άλλα 800 εκατ. στον εξοπλισμό των προμηθευτών, ενώ θα δημιουργηθούν και περισσότερες από 2.200 θέσεις εργασίας.

Το πρώτο μοντέλο, που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής έπειτα από ένα διάλειμμα αρκετών μηνών και την παύση της παραγωγής θα είναι ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγάκι, η σιλουέτα του οποίου φαινόταν στο background της παρουσίασης του καινούργιου εργοστασίου. Ποιο λογότυπο θα «φορέσει» αυτό το μοντέλο δεν είναι γνωστό ακόμη. Ωστόσο, πληθαίνουν οι φήμες, που θέλουν στο Hamtramck να παράγεται ως πρώτο μοντέλο ένα ηλεκτροκίνητο Hummer με τα λογότυπα της GMC.

Τέλος, σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα με το όνομα “BT1” με αντικείμενο την ηλεκτροκίνηση, που έχει ήδη προαποφασιστεί, θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα pick-up της GMC και ένα SUV της Cadillac, αμφότερα ηλεκτροκίνητα, τα οποία θα εμφανιστούν στις αγορές έως το έτος 2023. Εκτός από αυτά τα δύο μοντέλα, η GM θα παράγει στη μονάδα του Detroit και το robotaxi της Cruise Origin, που παρουσιάστηκε πρόσφατα (κάτω).

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο