AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Η συλλογή αυτοκινήτων του Paul Walker στο… σφυρί

i-syllogi-aftokiniton-tou-paul-walker-sto-sfyri-514638

Έξι χρόνια μετά από το θάνατο του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού βρέθηκαν σε δηποπρασία 21(!) αυτοκίνητά του. Πρώτο ήταν ένα, που πρωταγωνίστησε σε ταινία του.

Έξι χρόνια έχουν περάσει κιόλας από τότε, που ο Paul Walker «έφυγε» από τη ζωή εξαιτίας ενός αυτοκινητικού δυστυχήματος. Ο ηθοποιός, που έγινε γνωστός από τη σειρά ταινιών “Fast and Furious”, σκοτώθηκε σε τροχαίο, το οποίο έγινε σε βιομηχανική περιοχή της Santa Clarita της California, όντας συνοδηγός σε μια Porsche Carrera GT. Για όσους δε γνωρίζουν, ο Walker ήταν ένας φανατικός φίλος των αυτοκινήτων, έτρεχε ο ίδιος σε αγώνες, ενώ κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του είχε καταφέρει να αποκτήσει μία αξιοσημείωτη συλλογή αυτοκινήτων. Η τελευταία βρέθηκε σε μία δημοπρασία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος Ιανουαρίου (στις 12 του μηνός για την ακρίβεια), με την εταιρεία “Barrett-Jackson” να προωθεί στην παραδοσιακή εκδήλωση στο Scottsdale της Arizona των Η.Π.Α. 21 αυτοκίνητα.

Σχεδόν 100.000 ευρώ για ένα Nissan 10 ετών

Πρώτο μοντέλο, για το οποίο χτύπησε το σφυρί ήταν ένας παλιός πρωταγωνιστής του κινηματογράφου, το Nissan 370Z του 2009, που συμμετείχε στην 5η ταινία της σειράς “Fast and Furious”. Ο κύριος, που πλειοδότησε, έδωσε σχεδόν 100.000 ευρώ γι’ αυτό το αυτοκίνητο, που είχε στο ταχύμετρό του καταγεγραμμένα μόλις 2.623 μίλια (ή 4.221 χλμ.) και εφοδιάζεται από ένα V6 κινητήρα, 3,7 λίτρων, που αποδίδει 337 ίππους, οι οποίοι μεταδίδονται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, 5 σχέσεων, στους πίσω τροχούς.

Αντικείμενο της δημοπρασίας έγιναν και επτά BMW M3!

Δύο από αυτές ήταν της γενιάς E30 και πέντε της γενιάς Ε36. Μάλιστα, στην πλειονότητά τους πρόκειται για εκδόσεις, οι οποίες είναι σπάνιες, καθώς ο λόγος γίνεται για τις light weight εκδοχές (LTW) της M3, που είναι κατά περισσότερο από 100 κιλά πιο ελαφριές σε σχέση με τις «κανονικές» M3. Πάντως, αυτές οι Μ3 είναι και μικρότερης ισχύος (243 ίππων), τη στιγμή που η εργοστασιακή Μ3 Ε36 στην Ευρώπη απέδιδε ισχύ 286 ίππων. Για ποιο λόγο βρέθηκε πιο χαμηλά η δύναμη του κινητήρα της BMW στις Η.Π.Α.; Ας όψονται οι αυστηρές προδιαγραφές περί καυσαερίων στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού…

Για να κλείσουμε το άρθρο μας με το συμπαθέστατο ηθοποιό, αξίζει να σημειωθεί πως ο Walker ζούσε το πάθος του για τα αυτοκίνητα με μοντέλα της Porsche. Όχι, πως δεν του άρεσαν και οι κλασικές αμερικανικής προέλευσης επιλογές, όπως ένα αγωνιστικών προδιαγραφών Ford Mustang Boss 302S (κάτω). Ο 5λιτρος V8 του βελτιώθηκε, μάλιστα, από την ίδια τη Ford Racing. Ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της δημοπρασίας θα προσφερθεί στα ιδρύματα, που ίδρυσε ο Walker εν ζωή και σήμερα καθοδηγούνται από την κόρη του, Meadow.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο