AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Με το Ford Local Hazard Information τα αυτοκίνητα βλέπουν μετά από τη στροφή!

me-to-ford-local-hazard-information-ta-aftokinita-vlepoun-meta-apo-ti-strofi-513130

Οι προειδοποιήσεις, που δίνονται από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, λέγεται πως κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή. Η Ford ονομάζει αυτήν την τεχνολογία Local Hazard Information (LHI) και την εγκαθιστά standard στο νέο Puma (κάτω). Πάντως, ο εν λόγω εξοπλισμός θα είναι δωρεάν για μόνο ένα χρόνο, ενώ έως το τέλος του 2020 τα περισσότερα νέα μοντέλα της Ford θα φέρουν κι αυτά τη νέα τεχνολογία.

Πάντως, η ανταλλαγή πληροφοριών δεν περιορίζεται μόνο στα οχήματα της Ford, καθώς το σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί σε όλα τα αυτοκίνητα. Γι’ αυτόν το λόγο, η τεχνολογία της Ford χρησιμοποιεί το cloud της υπηρεσίας πλοήγησης και χαρτών “Here”, στο οποίο συμμετέχουν επίσης οι όμιλοι Daimler, BMW και VW.

Η αρχή λειτουργίας του συστήματος Local Hazard Information (LHI) είναι απλή και καλύπτει επίσης άλλα συστήματα “car-to-X”. Το όχημα “A”, λοιπόν, έρχεται αντιμέτωπο με μία επικίνδυνη κατάσταση και μεταδίδει τα δεδομένα στο cloud. Το τελευταίο διανέμει αυτήν την πληροφορία και σε άλλα οχήματα, που βρίσκονται στην περιοχή του κινδύνου, με σκοπό να ενημερωθούν και οι δικοί τους οδηγοί. Μάλιστα, βρίσκεται υπό σκέψη ακόμα και η δυνατότητα επέμβασης του LHI στα συστήματα ελέγχου κυκλοφορίας αυτών των οχημάτων, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο