AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Οι μοτοσικλέτες των πιλότων της F1

oi-motosikletes-ton-piloton-tis-f1-511214

Ο Charles Leclerc, πιλότος της Ferrari στη Formula 1, έδωσε εντολή στη γαλλική εταιρεία “Bad Winners”, που εξειδικεύεται στην κατασκευή κατά παραγγελία μοτοσικλετών, να ετοιμάσει μία ειδική έκδοση της Husqvarna Vitpilen 701. Φυσικά, ο Μονεγάσκος δεν είναι ο μόνος οδηγός της Formula 1, που διαθέτει ένα εντυπωσιακό δίκυκλο.

Ο Lewis Hamilton έκανε πρόσφατα μερικούς γύρους σε πίστα με την MotoGP μοτοσικλέτα του Valentino Rossi, ο Sebastian Vettel κάνει μόνος του διάφορες επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα στις κλασικές μοτοσικλέτες του, ενώ ο Kimi Räikkönen έχει στο γκαράζ του δύο μεγάλα custom chopper. Επίσης, πρόσφατα έγινε γνωστό, πως και ο νεότερος οδηγός της Ferrari, ο Charles Leclerc, ανήκει στην ομάδα των φίλων των δύο τροχών, που προέρχονται από το κλειστό club των οδηγών της F1.

Μάλιστα, ο Leclerc έδωσε τους προηγούμενους μήνες στην εταιρεία “Bad Winners” εντολή να κατασκευάσει μία εξατομικευμένη μοτοσικλέτα, σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες. Οι προαναφερθείσες επαφές έγιναν γνωστές μέσω Instagram. Ο κατασκευαστής των εν λόγω δικύκλων, Walid, δήλωσε πως «ο Leclerc μου έγραψε ότι του αρέσουν οι μοτοσικλέτες μας και ρώτησε αν είναι δυνατόν να ετοιμάσουμε και σε εκείνον μία».

Husqvarna με kit ανθρακονημάτων

Τα στοιχεία των επαφών ανταλλάχθηκαν γρήγορα και δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις. Σε αυτές ήταν ξεκάθαρο πως ο πιλότος της Ferrari γνώριζε εξ αρχής πως θα ήθελε να δείχνει η νέα μοτοσικλέτα του. «Μου είπε, πως η μοτοσικλέτα μας με το όνομα “The Apex”, που κατασκευάσαμε πριν από λίγα χρόνια με βάση μια Yamaha FZS600, ήταν αυτή που προτιμούσε περισσότερο», είπε ο Walid, συνεχίζοντας ως εξής: «Ήθελε μία μοτοσικλέτα με ανάλογο στιλ, που βασίζεται στη Husqvarna Vitpilen 701.»

Ο βασικός σχεδιασμός ήταν έτοιμος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι μπόρεσαν όσοι ασχολήθηκαν με την εξατομίκευση του δικύκλου να πιάσουν δουλειά άμεσα. Κάποια σημεία στήριξης ετοιμάστηκαν με τη βοήθεια τρισδιάστατου εκτυπωτή. Ο Leclerc έδωσε αξία στην προσθήκη πολλών μερών από ανθρακονήματα, τα οποία κατασκευάστηκαν από την ίδια την Bad Winners. Μόνο οι ζάντες από ανθρακονήματα ήταν παραγωγής της βρετανικής σπεσιαλίστ “Dymag”.

Πλήρης μετασκευή για τον Leclerc

Στον επιπλέον εξοπλισμό ανήκει επίσης μία νέα μονάδα ταχυμέτρου σε σχήμα οθόνης, που μέσω του συστήματος και του υπολογιστή κεντρικής διαχείρισης συνδέθηκε με την πλεξούδα της μοτοσικλέτας και ρυθμίζει όλες τις ηλεκτρικές λειτουργίες. Περαιτέρω αλλαγές στο πλαίσιο της εξατομίκευσης αφορούν στο πλαίσιο, το τιμόνι, τα φωτιστικά σώματα, τη σέλα και την εξάτμιση.

Η έτοιμη μοτοσικλέτα του Leclerc, που ονομάζεται “The Apex 2.0”, δε θα παραμείνει ένα και μοναδικό κομμάτι. Η Bad Winners θα παραδώσει και σε… κοινούς θνητούς πελάτες τέσσερις μοτοσικλέτες διαφορετικών σταδίων εξέλιξης της Husqvarna Vitpilen 701. Ανάλογα με το εύρος των επεμβάσεων, θα κυμανθούν και οι τιμές, που βρίσκονται μεταξύ 14.690 και 20.990 ευρώ. Στις φωτογραφίες, που παρουσιάζουμε, δε θα δείτε μόνο τη νέα μοτοσικλέτα του Leclerc, αλλά και αυτές άλλων οδηγών της Formula 1.

Η custom chopper του Kimi Räikkönen μπροστά από τη Ferrari F12 TDF των 780 ίππων, που ονομάζεται “Iceman II”.

Και ποια μοτοσικλέτα είναι η “Iceman I”;

Με αυτήν τη Vespa κινείται ο Sebastian Vettel (Ferrari) επί ιταλικού εδάφους για τους αγώνες, που γίνονται στη γειτονική μας χώρα!

Ο Lewis Hamilton δε θα μπορούσε να λείπει από το… πάρτι δικύκλων, εδώ με τη “MotoGP”-Yamaha του Valentino Rossi!

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο