AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Απαγόρευση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στο Άμστερνταμ από το 2030

apagorefsi-ton-venzinokiniton-kai-petrelaiokiniton-ochimaton-sto-amsterntam-apo-to-2030-404733

Το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ σχεδιάζει την απαγόρευση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από τους δρόμους της πόλη, από το 2030 και ύστερα.

Η πρωτεύουσα της Ολλανδίας έχει θέσει στόχο να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι τοπικές αρχές ισχυρίζονται ότι η ρύπανση μειώνει το προσδόκιμο ζωής κατά έναν χρόνο.

Ξεκινώντας το 2020, η κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων ηλικίας 15 ετών ή άνω, θα απαγορευτεί εντός του περιφερειακού δρόμου Α10 του Άμστερνταμ, ενώ από το 2022, δεν θα υπάρχουν λεωφορεία ή πούλμαν με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το 2025, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σκαφών στα κανάλια της πόλης, όπως επίσης και των scooter στους δρόμους. Μετά από τα παραπάνω, το πλάνο “Clean Air Action” θα προσπαθήσει να μηδενίσει τους ρύπους της εναέριας κυκλοφορίας.

Σε μία προσπάθεια να εμψυχώσει τους ντόπιους να μεταβούν σε ηλεκτρικά οχήματα (και οχήματα υδρογόνου), η πόλη θέλει να προσφέρει έναν σταθμό φόρτισης σε κάθε αγοραστή οχήματος μηδενικών ρύπων. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου 16 με 23 χιλιάδες σταθμούς φόρτισης έως το 2025, ώστε το πλάνο να είναι βιώσιμο.

Το πλάνο όμως δεν ικανοποίησε όλους τους κατοίκους, καθώς πολλοί παραπονέθηκαν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα όχημα μηδενικών ρύπων. “Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν χρήματα για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, θα είναι σύντομα αβοήθητοι. Αυτό θα κάνει το Άμστερνταμ μία πόλη αποκλειστικά για τους πλούσιους”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος συλλόγου αυτοκινήτων της πόλης.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο