AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Πρεμιέρα για το νέο Tesla Model Y

premiera-gia-to-neo-tesla-model-y-384165

Το νέο Tesla Model Y παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της εταιρείας στο Los Angeles των Η.Π.Α.

Το νέο SUV είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της Tesla, μαζί με τα Model 3, Model S, Model X , την πολύ-αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Tesla Roadster και το φορτηγό Tesla Semi.

Το Model Y θα διατίθεται σε 4 εκδόσεις, αλλά η βασική και φθηνότερη έκδοση «Standard Range» θα είναι διαθέσιμη από την άνοιξη του 2021. Μέχρι την διάθεση της βασικής έκδοσης, οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν μία από τις υπόλοιπες τρεις, από το Φθινόπωρο του 2020.

Το φθηνότερο από τα τρία μοντέλα θα είναι το Tesla Model Y «Long Range», το οποίο, όπως δηλώνει και το όνομα του, θα εστιάζει στην αυτονομία και θα μπορεί να καλύψει 482 χιλιόμετρα σε μία φόρτιση. Η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα θα διαρκεί 5,5 δευτερόλεπτα και οι τιμές θα ξεκινούν από 47.000$.

Η επόμενη έκδοση είναι η Model Y Dual Motor AWD, η οποία θυσιάζει 40 χιλιόμετρα αυτονομία για χάρη των επιδόσεων. Το 0-100 χρειάζεται 4.8 δευτερόλεπτα, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 51.000$.

Η κορυφαία έκδοση Tesla Model Y Performance εξοπλίζεται με δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες. Διαθέτει αυτονομία 450 χιλιομέτρων, τελική ταχύτητα 241 χιλιομέτρων, ενώ ολοκληρώνει την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Οι τιμές του ξεκινούν από 60.000$.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μπροστινή μάσκα του Model Y μας θυμίζει αυτή του τετράπορτου sedan Model 3. Κοιτώντας το από πίσω, το Model Y έχει ένα παρόμοιο προφίλ με το μεγαλύτερου Model X, αν και τα πίσω φώτα είναι πιο κοντά στο Model 3.

Στο εσωτερικό του, το νέο ηλεκτρικό SUV διαθέτει (προαιρετικά) 7 καθίσματα ενώ γενικά διατηρεί τον «μίνιμαλ» σχεδιασμό της εταιρείας. Αξιοσημείωτα είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή και η μεγάλη οριζόντια οθόνη αφής 15 ιντσών. Επίσης, η καμπίνα προσφέρει 1860 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Ο Elon Musk, CEO της Tesla, έχει μεγάλες προσδοκίες για το Model Y, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να πουλήσει περισσότερες μονάδες από αυτές των Model 3 και Model S συνδυαστικά.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο