AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

H Aston Martin Vanquish Vision Concept θέλει να ανταγωνιστεί τις McLaren 720S και Ferrari F8 Tributo

h-aston-martin-vanquish-vision-concept-thelei-na-antagonistei-tis-mclaren-720s-kai-ferrari-f8-tributo-379813

Η Aston Martin παρουσίασε την Vanquish Vision Concept στην 89η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Tο concept μας προϊδεάζει για το ανερχόμενο κεντρομήχανο supercar που ετοιμάζει η εταιρεία.

Η νέα Vanquish θα τοποθετείται κάτω από τις Valkyrie και 003 (τα hypercars της εταιρείας), στην ίδια κατηγορία με αυτοκίνητα όπως η McLaren 720S και η Ferrari F8 Tributo.

H Aston Martin δεν αποκάλυψε πολλές σημαντικές λεπτομέρειες του Vanquish Vision Concept, αλλά επιβεβαίωσε ότι θα εξοπλίζεται με μία έκδοση του νέου V6 κινητήρα της εταιρείας, που θα κάνει το ντεμπούτο του σε υβριδική turbo μορφή, στο 003.

Δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για τον V6, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί την βοήθεια από 2 turbo ή ενός υβριδικού συστήματος για να φτάσει τους 710 ίππους των ανταγωνιστών του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Vision Concept δεν χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ανθρακονημάτων των hypercar της. Αντίθετα, υπάρχει μία πλατφόρμα αλουμινίου, η οποία είναι φτηνότερη και ευκολότερη στην παραγωγή και έτσι επιτρέπει στην Aston Martin να κοστολογήσει ανταγωνιστικά το προϊόν της.

«Πρώτον, είναι μία τεράστια ικανοποίηση που αναβιώνει το όνομα Vanquish. Το Vanquish Vision Concept σημαδεύει μία κομβική στιγμή στην ιστορία της Aston Martin και ένα σημαντικό βήμα στην πρόοδο του πλάνου ‘Second Century’. Το πρώτο κεντρομήχανο αυτοκίνητο παραγωγής είναι μία στιγμή μεταμόρφωσης της μάρκας, καθώς αυτό είναι το όχημα που θα τοποθετήσει την Aston Martin σε μία νέα αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της Aston Martin Lagonda, Andy Palmer.

Ο σχεδιασμός της Aston Martin Vanquish Vision Concept έχει ομοιότητες με το Valkyrie και αυτό είναι εμφανές κοιτώντας το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο