AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

Πρώτος αγώνας στο πρωτάθλημα Formula E

protos-agonas-sto-protathlima-formula-e-338668

Το πρωτάθλημα της Formula E διοργανώνεται φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά. Η σεζόν περιλαμβάνει 13 αγώνες E-Prix, που θα διεξαχθούν σε 12 χώρες σε 5 ηπείρους.

Ο αγώνας στη Σαουδική Αραβία, χαρακτηρίστηκε από την αναπάντεχη βροχή, που δυσκόλεψε ομάδες και οδηγούς.

Από τα δύο σετ ελεύθερων δοκιμών διεξάχθηκε μόνο το ένα, ενώ τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, που αρχικά έχουν μία ομαδική φάση και στη συνέχεια μία μονομαχία των έξι ταχύτερων οδηγών, αντικαταστάθηκαν από δύο ομαδικές φάσεις αμέσως μετά τις ελεύθερες δοκιμές. Νικητής του E-Prix της Σαουδικής Αραβίας ήταν ο Πορτογάλος António Félix da Costa.

Η ομάδα της Audi, στον εναρκτήριο αγώνα για τη σαιζόν 2018-2019, στο Ad Diriyah E-Prix 2018 στη Σαουδική Αραβία, είδε τους δύο οδηγούς της Daniel Abt και Lucas di Grassi να τερματίζουν 8ος και 9ος αντίστοιχα. Και οι δύο οδηγοί ήταν μέσα στην πεντάδα που δέχτηκε το «fan boost», έναν κανονισμό της Formula-E, στον οποίο οι θεατές ψηφίζουν μέσα από μια εφαρμογή τους οδηγούς που θέλουν να δεχθούν μία προσωρινή αύξηση της δύναμης του μονοθέσιού τους μέσα στον αγώνα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι δύο οδηγοί της Audi είχαν θέμα λόγω της περιορισμένης πρόσφυσης στον πίσω άξονα, κάτι αναμενόμενο λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος. Το αποτέλεσμα κρίθηκε επιτυχημένο από την ομάδα, δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τριήμερο του αγώνα αλλά και του ότι πέρυσι, που η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια, στους πρώτους 4 αγώνες είχε συλλέξει μόλις 12 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας της Formula E θα πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο, στις 12 Ιανουαρίου 2019.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο