AUTOTYPOS BY QUATTRORUOTE

O Andrea de Adamich στην ακαδημία της Alfa Romeo

o-andrea-de-adamich-stin-akadimia-tis-alfa-romeo-338193

Ο Andrea de Adamich, παράλληλα με την αγωνιστική του ιστορία, συνέδεσε το όνομα του με την Alfa Romeo και την οδική ασφάλεια, μέσω του κέντρου ασφαλούς οδήγησης (Centro Internazionale Guida Sicura).

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1966, πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo 1600 GTA, αποτέλεσε μόνο την αρχή της σχέσης του Adamich με τη μάρκα του Μιλάνο. Με πλούσιο αγωνιστικό υπόβαθρο, το οποίο περιλαμβάνει και 34 εκκινήσεις σε αγώνες της Formula 1, ο Andrea, το 1991 σε συνεργασία με την Alfa Romeo δημιούργησε το Διεθνές Κέντρο Ασφαλούς οδήγησης με βάση την πίστα του Varano, κοντά στην πόλη της Πάρμα.

Σκοπός της σχολής είναι να διδάξει στους καθημερινούς οδηγούς όλα εκείνα τα «μυστικά» που θα κάνουν πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο. Αρχικά με τις 75 και 164, στη συνέχεια με τις 147 και 156 και σήμερα με τις Giulietta, Giulia και Stelvio, η σχολή εκπαιδεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.500 οδηγούς.

Από τη λίστα των μοντέλων που πέρασαν από τη σχολή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εξωτικές κατασκευές όπως η SZ, η 8C Competizione, αλλά και εκδόσεις με το διακριτικό Quadrifoglio. Αποτέλεσμα της σχέσης του Andrea de Adamich με την ιταλική εταιρεία είναι η συνεργασία του στα πλαίσια της ακαδημίας.

Η πλατφόρμα Giorgio (των Giulia και Stelviο) και συστήματα όπως η ανάρτηση Alfa Link, το σύστημα τετρακίνησης Q4, το ηλεκτρομηχανικό σύστημα πέδησης IBS, αλλά και το Alfa CDC (ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης), αναδεικνύονται μέσα από τις οδηγίες των εκπαιδευτών της σχολής του de Adamich, έτσι ώστε ο οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα του www.guidasicura.it.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο