Για πολλούς αγοραστές αυτοκινήτου φαίνεται ότι η χώρα κατασκευής του οχήματός που θέλουν να αγοράσουν παίζει ρόλο στην απόφασή τους.
Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να προμηθεύονται αυτοκίνητα που γνωρίζουν ότι παράγονται στην χώρα τους, υποστηρίζοντας έτσι την αγορά τους. Ορισμένοι ωστόσο είναι και εκείνοι που δεν θέλουν να προμηθεύονται αυτοκίνητα από συγκεκριμένες χώρες, όπως η Κίνα, καθώς δεν θέλουν να τονώσουν την οικονομία τους. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πολλοί συμπεριλαμβάνουν πριν τη τελική τους απόφαση, όπως η ποιότητα των υλικών αλλά και οι διαφορές στους φορολογικούς συντελεστές της κάθε χώρας.
Εάν κάποιος αγόραζε ένα αυτοκίνητο στις Η.Π.Α πριν 70 χρόνια, θα μπορούσε να είναι βέβαιος ότι αυτό έχει κατασκευαστεί στην αμερικανική ήπειρο, καθώς δεν υπήρχαν καθόλου εισαγόμενα αυτοκίνητα. Σήμερα, ωστόσο, η αγορά της Βόρειας Αμερικής είναι επικερδής και πολλές ασιατικές και ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν εργοστάσια εντός των Η.Π.Α και του Καναδά. Στη σύγχρονη εποχή αυτό μπορεί να οφείλεται απλώς στην αποτελεσματικότητα, αλλά στη δεκαετία του 1980 η Ιαπωνία είχε υποκύψει στην πίεση των Η.Π.Α να μειώσει τις εξαγωγές της στις Η.Π.Α για να αναστηλωθεί η αυτοκινητοβιομηχανία τους. Αργότερα, ωστόσο, οι Honda, Nissan και Toyota καθιέρωσαν τελικά τις παραγωγικές τους δραστηριότητες εντός των Η.Π.Α.
Τέλος να προσθέσουμε επίσης, ότι υπάρχουν και αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σήμερα σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, όπως για παράδειγμα τo Tesla Model Y όπου οι πελάτες στις Η.Π.Α έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν Tesla που κατασκευάζονται στην χώρα τους και οι κινέζοι πελάτες αντίστοιχα αυτοκίνητα κινέζικης παραγωγής.
Όλες οι ειδήσεις