EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

‘Εφτιαξαν όντως βόμβα «υδρογόνου» οι Ουκράνοι από Toyota Mirai;

eftiaxan-ontos-vomva-ydrogonou-oi-oukranoi-apo-toyota-mirai-726820

Μίλα ξεκάθαρα Βίρνα! Θες να μου πεις ότι οι Ουκρανοί έφτιαξαν θερμοπυρηνικό όπλο με ανταλλακτικά από αυτοκίνητο;

Διαδίκτυο. Είναι να μην το λατρεύεις; Το ψηφιακό αντίστοιχο της αρχαίας «αγοράς» όπου ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.  Η συμμετοχή βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάξεις «πηγαδάκι», οπότε θα εκτεθείς θέλεις δεν θέλεις στη βλακεία ανθρώπων που στον πραγματικό κόσμο θα απέφευγες. Για να τα λέμε όλα, θα σε απέφευγαν και αυτοί, γιατί σε θεωρούν… βλάκα.

Πάντως το ειρωνικό είναι ότι έχουν απλωθεί εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα οπτικών ινών, ακόμα και υποθαλάσσια, έχουν μπει σε τροχιά ένα κάρο δορυφόροι, ώστε να βρίζονται δύο άγνωστοι μεταξύ τους για ένα θέμα που κανένας τους δεν γνωρίζει. Υπάρχει βέβαια και το άλλο, όπου πολλοί πιστεύουν αυτό που έγραψε κάποιος, που δεν γνωρίζει.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ή είδηση ότι οι Ουκρανοί, έλυσαν ένα Toyota Mirai και ανασυνθέτοντας ορισμένα μέρη του, έφτιαξαν βόμβα υδρογόνου. Ας τα πάρουμε με την σειρά. Το Toyota Mirai είναι ένα μοντέλο το οποίο χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου για να παραχθεί η απαιτούμενη για την κίνηση του, ηλεκτρική ενέργεια.

Οι κυψέλες καυσίμου, είναι ένα ουσιαστικά μια «μπαταρία», η οποία τροφοδοτείται με υδρογόνο, παράγοντας ηλεκτρισμό, θερμότητα και νερό. Δεν υπάρχει τίποτα το «πυρηνικό» σε αυτή την διαδικασία, δεν συντελείται σχάση ή σύντηξη ατομικών πυρήνων, ούτε και εκλύεται ακτινοβολία.

Δεν υπάρχει καν καύση, αφού το υδρογόνο δεν καίγεται ως μίγμα αλλά διαχωρίζεται σε ιόντα υδρογόνου και σε ηλεκτρόνια. Τα ηλεκτρόνια οδηγούνται σε ένα κύκλωμα παράγοντας τάση ενώ τα ιόντα υδρογόνου αναμειγνυόμενα με οξυγόνο (και μέρος των ηλεκτρονίων) παράγουν νερό.

Πάμε τώρα στην είδηση. Σύμφωνα με διάφορες πηγές λοιπόν, στις μάχες που διεξάγονται στη πόλη Βόλτσανσκ, στα σύνορα Ουκρανίας – Ρωσίας συνέβη το εξής: οι ρωσικές δυνάμεις είχαν οχυρωθεί σε μια μονάδα παραγωγής αδρανών / οικοδομικών υλικών. Λόγω της χρήσης μέσων ηλεκτρονικού πολέμου, τα εναέρια οπλικά συστήματα των Ουκρανών ήταν αδύνατον να χρησιμοποιηθούν και έτσι αυτοσχεδίασαν, κατασκευάζοντας την «βόμβα υδρογόνου» από το Toyota Mirai.

Η βόμβα εφαρμόστηκε σε ένα επίγειο τηλεκατευθυνόμενο όχημα και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις όπου και πυροδοτήθηκε, καταφέρνοντας –σύμφωνα πάντα με τα ουκρανικά μέσα- καίριο πλήγμα στους Ρώσους, αντίστοιχο αυτού που θα είχε μια ρίψη βόμβας από αεροπλάνο.

«Το πρώτο θύμα σε ένα πόλεμο είναι αλήθεια» λένε οπότε ότι μεταφέρεται ως «γεγονός» είτε από τους Ρώσους, είτε από τους Ουκρανούς, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη. Το «βόμβα υδρογόνου» χρησιμοποιείται ευρέως, για να περιγράψει ένα θερμοπυρηνικό όπλο και μάλιστα πολύ ισχυρό. Η ενέργεια που εκλύεται από αυτό είναι τεράστια και οφείλεται στη σύντηξη των πυρήνων του υδρογόνου. Για να επιτευχθεί η σύντηξη των ατόμων του υδρογόνου απαιτείται ουσιαστικά η πυροδότηση μιας δεύτερης, ατομικής βόμβας σχάσης.

Εν ολίγοις, η βόμβα υδρογόνου είναι δύο βόμβες, μια ατομική και μια θερμοπυρηνική και πέραν του υδρογόνου χρειάζεται και πλουτώνιο ως… μίζα. Αυτά τα υλικά ΔΕΝ μπορούν να βρεθούν σε ένα Toyοta Mirai και αν υπήρχαν, το αυτοκίνητο θα ήταν best seller σε χώρες με δικατατορίσκους που διψούν για δύναμη και η Γη μη κατοικήσιμος πλανήτης από το 2014, όταν και παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο μοντέλο.

Αυτό που έγινε λοιπόν, ήταν ότι οι Ουκρανοί, απλά πήραν το ντεπόζιτο υδρογόνου του Mirai, το φούλαραν και με τη χρήση πλαστικών εκρηκτικών και πυροδοτητή, το “άναψαν”. Ναι, το υδρογόνο κάνει μεγάλο «μπουμ», ειδκά όταν βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση όπως στην προκειμένη περίπτωση, αλλά σε θερμοπυρηνική κλίμακα, η ισοδύναμη με 170 κιλά TNT έκρηξη που σημειώθηκε, δεν είναι ούτε καν τσιχλόφουσκα που σπάει. Μια πραγματική βόμβα υδρογόνου, θερμοπυρηνική, “παίζει” από 100 kt μέχρι 1,5 Mt, δηλαδή 100.000.000 μέχρι 1.500.000.000 κιλά TNT.  Και άντε, πες ότι έφτιαξαν μια μικρή… επίθεση με θερμοπυρηνικό όπλο στoυς Ρώσους;  Στο πεντάλεπτο θα βλέπαμε λάμψεις και μανιτάρια ολούθε…

Όλες οι ειδήσεις

Τα ‘δα όλα! Πώς να ρυθμίσεις σωστά τους καθρέπτες στο αυτοκίνητο

RECARO: Φόρος τιμής στην εταιρεία που μας έμαθε πως καθόμαστε σωστά στο αυτοκίνητο

10 αξέχαστες διαφημιστικές πινακίδες αυτοκινήτων

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο