EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έκαναν την Lada να σταματήσει την παραγωγή της

oi-kyroseis-kata-tis-rosias-ekanan-tin-lada-na-stamatisei-tin-paragogi-tis-632994

Οι οικονομικές, εμπορικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία, λόγω του πολέμου με την Ουκρανία, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν ανεπηρέαστη την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας.

Οι κυρώσεις δεν άφησαν ανεπηρέαστη και την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία εκεί, με τη Lada να αναγκάζεται σε παύση παραγωγής λόγω έλλειψης εξαρτημάτων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η AvtoVAZ προέβη σε τερματισμό της παραγωγικής δραστηριότητας του μεγαλύτερου εργοστασίου της, στο Τολιάτι, αλλά και στο Ιζέφσκ, λόγω διαταραχής στην αλυσίδα των προμηθευτών. Τα αλλεπάλληλα μπλοκ στη Ρωσία δημιούργησαν έλλειψη σε πολλά εξαρτήματα, αναγκάζοντας τη Lada σε «πάγωμα» μέχρι νεωτέρας. Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο ένα από τα δημοφιλέστερα brands της χώρας δεν βασίζεται σε εγχώριους προμηθευτές, η αιτιολόγηση βρίσκεται στη Renault.

Οι Γάλλοι κατέχουν το 67,61% της AvtoVAZ, η παραγωγή της οποίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές. Πάνω από το 20% πρώτων υλών και ανταλλακτικών έρχονται από το εξωτερικό, με τη Ρουμανία να παίζει τον ρόλο του μεγαλύτερου προμηθευτή.

Προς το παρόν η παραγωγή έχει ανασταλεί για 4 μέρες, αλλά αυτό φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο