EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Xpeng X2: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο του πλανήτη που ανοίγει φτερά το 2024

xpeng-x2-to-proto-iptameno-aftokinito-tou-planiti-pou-anoigei-ftera-to-2024-626223

Ιπτάμενο αυτοκίνητο. Φτάσαμε στην εποχή που ότι βλέπαμε στις ταινίες γίνεται πραγματικότητα καθώς το πρότζεκτ  έχει πάρει σάρκα και οστά από καμία φιλόδοξη εταιρεία.

Μια κινέζικη φίρμα, η Xpeng , ετοιμάζει να βάλει φτερά σε ένα όχημα, που απο την άσφαλτο θα μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να πετάξει ( κυριολεκτικά) και μάλιστα σε ύψος έως και 1.500 μέτρα. Πρόκειται για το μοντέλο X2,το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλήρως αυτόνομα πτήσεις.

Ενώ, στο παρελθόν, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα απαιτούσαν από τους οδηγούς να έχουν δίπλωμα χειριστή αεροσκάφους, τώρα, μάλλον, αυτό δεν χρειάζεται, μιας και το ρόλο του οδηγού τον αναλαμβάνει ο αυτόνομος πιλότος. Το κόκπιτ του φαίνεται μοντέρνο, θυμίζει πιλοτήριο αεροσκάφους, παρά αυτοκινήτου, ενώ, θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα συνδεσιμότητα και εναέριας πλοήγησης.

Το Xpeng X2 συμβαδίζει με την νέα εποχή έτσι λοιπόν τα σχέδια της εταιρείας είναι να να γίνει ηλεκτροκίνητο και ως εκ τούτου να παράγει μηδενικούς ρύπους είτε κινείται στην άσφαλτο είτε στους αιθέρες.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του κινεζικού ιπτάμενου αυτοκινήτου αποτελεί το γεγονός ότι οι πτυσσόμενοι βραχίονες πάνω στους οποίους τοποθετούνται οι έλικες, του επιτρέπουν να περνά σχεδόν απαρατήρητο όταν πατά με τους τροχούς του στην άσφαλτο, παραπέμποντας σε ένα φουτουριστικό μεν, συμβατικό δε τετράτροχο.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο