EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grand Prix Τουρκίας: Μεγάλη νίκη του Bottas

grand-prix-tourkias-megali-niki-tou-bottas-625297

του Σπύρου Πέττα

Μεγάλη νίκη του Valtteri Bottas στο Grand Prix Τουρκίας. Ο Φινλανδός ήλεγχε τον αγώνα από την αρχή και στην πορεία προσπέρασε ωραία και τον Leclerc που σταμάτησε αργά να αλλάξει ελαστικά, για να ανακτήσει το προβάδισμα και να το κρατήσει έως το πέσιμο της καρό σημαίας, γράφοντας μάλιστα προς το τέλος και τον ταχύτερο γύρο.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

Στην εκκίνηση ο Bottas κράτησε πίσω του τους Verstappen και Leclerc, ενώ πιο πίσω ο Gasly ακουμπούσε με τον Alonso στέλνοντας τον Ισπανό εκτός πίστας.

Στους πρώτους γύρους γίναμε θεατές της ανάκαμψης του Hamilton, που ξεκινούσε 11ος, δέκα θέσεις πίσω επειδή άλλαξε θερμικό κινητήρα και δέχθηκε συναφή ποινή, αλλά και του Sainz που δέχθηκε με τη σειρά του κι αυτός το νέο κινητήρα της Ferrari, και ξεκινούσε 19ος.

Ο μεν Hamilton προσπέρασε ωραία τον Tsunoda, τον Stroll, τον Norris και τον Gasly, για να πλασαριστεί πέμπτος και να ασκήσει στη συνέχεια ασφυκτική πίεση στον Perez στην οποία ο Μεξικανός άντεξε εκπληκτικά.

Ο Sainz από τη μεριά του επιδόθηκε σε συγκλονιστική ανάκαμψη και προσπέρασε ωραία στην πορεία μεταλύ άλλων τον Vettel (ακουμπώντας τον άθελά του, καθώς γλίστρησε) και τον Tsunoda, για να φτάσει προσωρινά έως την 9η θέση. Ένα καθυστερημένο πιτ στοπ έριξε εκ νέου πίσω τον Ισπανό αλλά δεν το έβαλε κάτω και ανέκαμψε έως την τελική 8η θέση.

Μετά το μέσον του αγώνα οι πρωτοπόροι πέρασαν στα πιτς για να βάλουν εκ νέου ενδιάμεσα ελαστικά καθώς η πίστα από την αρχή του αγώνα ήταν βρεγμένη. Όλοι πλην του Leclerc που πέρασε μπροστά, και του Hamilton που ανέβηκε στην 4η θέση.

Οι πολυάριθμοι τιφόζι της Ferrari προς στιγμήν ονειρευόντουσαν την πρώτη της φετινή νίκη, εις μάτην όμως, καθώς ο Bottas έφτασε και πέρασε τον Leclerc, που προηγουμένως είχε και μια έξοδο έπειτα από μπλοκάρισμα στην πρώτη στροφή.

Ο Μονεγάσκος μπήκε καθυστερημένα στα πιτς, 10 γύρους πριν το τέλος, για να αλλάξει ελαστικά και έπεσε στην 4η θέση καθώς τον πέρασε, ενώ ήταν στα πιτς, ο σταθερός Verstappen και ο Hamilton, που, υπενθυμίζουμε, δεν είχε αλλάξει ακόμη ελαστικά. Στη συνέχεια ο Leclerc παραπονέθηκε προσωρινά για ελλιπή πρόσφυση στον πίσω άξονα και τον πέρασε ο Perez εκπληκτικά από την εξωτερική για την 3η θέση.

Ο Hamilton εν τω μεταξύ μπήκε στα πιτς για να αλλάξει κι αυτός καθυστερημένα ελαστικά και βγήκε 5ος πίσω από τον Leclerc, αλλά ο Μονεγάσκος άνοιξε ωραία τη διαφορά από τον Άγγλο, που πλέον δεχόταν με τη σειρά του πίεση από τον 6ο Gasly και τον 7ο Norris.

Η σειρά αυτή παρέμεινε αμετάβλητη έως to τέλος, με 8ο υπενθυμίζουμε τον Sainz, 9ο τον Stroll με την Aston Martin και 10ο τον Ocon με την Alpine.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο