EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grand Prix Ρωσίας: Μεγάλη 100ή νίκη του Hamilton!

grand-prix-rosias-megali-100i-niki-tou-hamilton-624606

Του Σπύρου Πέττα

Η έλευση της βροχής στους τελικούς γύρους του αγώνα στο Σότσι έκρινε την έκβασή του και ο Hamilton χάρη σε μια κορυφαία στρατηγική απόφαση της Mercedes να περάσει εγκαίρως σε ενδιάμεσα ελαστικά και αλάνθαστη οδήγηση υπό ασφυκτική πίεση απέσπασε την 100ή νίκη του προσπερνώντας τον Norris που έσπασε στην πίεση και στη… βροχή μένοντας για απαράδεκτα πολλή ώρα με τα σλικ ελαστικά.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα κορυφαία στιγμιότυπα του αγώνα

Ο Verstappen με συγκλονιστική ανάκαμψη ήταν δεύτερος ξεκινώντας από τις τελευταίες θέσεις επειδή άλλαξε κινητήρα, και τώρα ο Hamilton προηγείται στη βαθμολογία για δύο μόλις βαθμούς, σε μια μονομαχία θρίλερ για πολύ γερά νεύρα.

Τρίτος ήταν ο Sainz που στην εκκίνηση προσπέρασε τον Norris από την εξωτερική και προηγήθηκε για κάποιο διάστημα αλλά μετά τον πέρασε ο νεαρός Άγγλος. Μετά τα πιτ στοπ ο Sainz έπεσε πίσω αλλά ανέκαμψε στη βροχή.

Τέταρτος ήταν ο Ricciardo με σταθερό αγώνα και πέμπτος ο Bottas με την έτερη Mercedes που ξεκινούσε κι αυτός από τις τελευταίες θέσεις επειδή άλλαξε κι αυτός κινητήρα και ανέκαμψε δυναμικά στη βροχή.

Έκτος ήταν ο πάντοτε μεγάλος χεράς Alonso που κάποια στιγμή στο στεγνό πέρασε τον Verstappen! Ο Norris που η ομάδα του λανθασμένα κράτησε πολύ με σλικ στη βροχή ήταν μόλις έβδομος και ο μεγάλος Kimi Raikkonen όγδοος με την Alfa Romeo. Ο Perez ήταν ένατος καθώς κι αυτός έχασε θέσεις στο βρεγμένο και δέκατος ήταν ο George Russell που στις δοκιμές στη βροχή με την ταπεινή Williams έκανε πάλι παπάδες και ήταν τρίτος μπροστά από τον Hamilton που τα έσπασε!

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο