EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φλας αυτοκινήτου: Πόσες φορές αναβοσβήνουν σε 1 λεπτό;

flas-aftokinitou-poses-fores-anavosvinoun-se-1-lepto-621626

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, κάθε αυτοκίνητο επιβάλλεται να έχει ζυγό αριθμό σταθερών δεικτών κατεύθυνσης με κίτρινα φώτα που αναβοσβήνουν, ορατά τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και της νύκτας τα γνωστά σε όλους…. φλας.

Τα φλας αναβοσβήνουν σε όλα τα αυτοκίνητα, αλλά με διαφορετικό ρυθμό, όπως ίσως θα έχετε παρατηρήσει και μόνοι σας.  Πόσες φορές όμως «αναβοσβήνουν» τα φώτα των φλας σε ένα λεπτό; Κάτσατε ποτέ να τα μετρήσετε;

Εμείς σας έχουμε την απάντηση. Όχι δεν κάτσαμε ένα λεπτό να τα μετρήσουμε αλλά ψάξαμε και βρήκαμε πως σύμφωνα με το νόμο, η συχνότητα που αναβοσβήνει το φως πρέπει να είναι 90 παλμοί το λεπτό, με ανοχή συν πλην 30 παλμούς.

Δηλαδή μεταξύ 60 και 120 παλμών το λεπτό.

Αν τώρα έχει καεί μια λάμπα των φλας, τότε αλλάζει ο ρυθμός του χαρακτηριστικού «τικ-τακ», που ακούει ο οδηγός προειδοποιώντας τον ότι μια λυχνία δεν ανάβει και θέλει αλλαγή.

Ποιο είναι το πρόστιμο για μη χρήση των φλας;

Όσοι κάνουν ελιγμούς χωρίς να ανάβουν φλας, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 80 ευρώ. Επιπλέον, αυτός που επιχειρεί στην οδό συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο