EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Μπλόκο» στη μεταπώληση των Land Cruiser για λόγους παγκόσμιας ασφάλειας βάζει η Toyota

bloko-sti-metapolisi-ton-land-cruiser-gia-logous-pagkosmias-asfaleias-vazei-i-toyota-621466

Ειδική συμφωνία με τους αγοραστές των νέων Toyota Land Cruiser, που δεν μετρούν ούτε δύο μήνες που παρουσιάστηκαν, φαίνεται πως κάνουν οι Ιάπωνες.

H ολοκαίνουργια γενιά του Land Cruiser ήδη εξελίσσεται σε επιτυχία, στην Ιαπωνία και έχουν κατατεθεί πάνω από 22.000 παραγγελίες , αναγκάζοντας την Toyota να λάβει δραστικά μέτρα για την πρόληψη τυχόν περιστατικών αισχροκέρδειας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Creative311, η Toyota απαγορεύει στους κατόχους του J300 να το μεταπωλήσουν για τους πρώτους 12 μήνες. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει παλιότερα και η Ford με το GT, ώστε να αποτρέψει περιστατικά όπου το αυτοκίνητο μεταπωλείτο σε υψηλότερη τιμή της εργοστασιακής προς εκμετάλλευση της ζήτησης. Πέρα από τους ιδιώτες, «χαλινάρι» μπαίνει και στους αντιπροσώπους προκειμένου να μην εμφανιστούν περιστατικά μεγάλων «καπέλων».

Σύμφωνα πάντα με την ιαπωνική ιστοσελίδα creative311, στα συμβόλαια που κάνει η Toyota με τους νέους κατόχους του SUV τους, ο υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει τόσο τη μεταπώληση τους όσο και την εξαγωγή τους από τη χώρα λόγω αυξημένου ρίσκου παραβίασης των διεθνών νόμων κάτι που, ανάλογα με τη χώρα εξαγωγής του οχήματος, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια.

Ωστόσο, το εύκολο κέρδος δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ανάγκασε τους Ιάπωνες σε αυτή την κίνηση. ‘Όπως αναφέρει το ιαπωνικό δημοσίευμα, η πρόωρη μεταπώληση νέων Land Cruiser «μπορεί να παραβιάσει διεθνείς κανόνες εμπορίου, ακόμα και να αποτελέσει απειλή κατά της παγκόσμιας ασφάλειας».

Το τελευταίο σκέλος αναφέρεται στη χρήση Land Cruiser και Hilux από διάφορες τρομοκρατικές/παραστρατιωτικές οργανώσεις ανά την υφήλιο. Το σκεπτικό είναι το εξής: αν κάποιος αποφασίσει να πουλήσει το ολοκαίνουργιο J300 του στην Ιαπωνία, πολύ απλά δεν ξέρει πού θα βρεθεί. Και μετά, να βρει ο ίδιος τον μπελά του σε τυχόν συμμετοχή του αυτοκινήτου σε έκνομες δραστηριότητες.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο