EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο υπεραυτοκίνητο από την Zenvo

neo-yperaftokinito-apo-tin-zenvo-618886

Φώτης Ραΐσης

H Zenvo είναι μία μικρή εταιρεία από την Δανία που ειδικεύεται στην κατασκευή supercars με παραδοσιακές χειροποίητες μεθόδους.

Το νέο δημιούργημά της είναι το μοντέλο TSR-S που έρχεται να προστεθεί σε μία γκάμα άλλων δύο μοντέλων με τις ονομασίες TS1 και TSR. To νέο μοντέλο TSR-S εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα 5,8 λίτρων που διαμέσου δύο υπερσυμπιεστών υψηλής πίεσης αποδίδει 1.177 ίππους.

Δεδομένου ότι το απόβαρο του μοντέλου είναι στα 1.495 κιλά, οι επιδόσεις προκύπτουν εντυπωσιακές. Σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας, το TSR-S επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα ενώ για τα 0-200 χλμ./ώρα ο χρόνος που απαιτείται είναι 6,8 δεύτερα! Η δε τελική ταχύτητα φθάνει στα 325 χλμ./ώρα και μάλιστα με ηλεκτρονικό περιοριστή.

Το ιδιαίτερα αεροδυναμικό και χαμηλό αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ πίσω διακρίνεται μία μεγάλη αεροτομή αντίστοιχη των μοντέλων GT3. Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα. Το τμήμα εξέλιξης της Zenvo εφοδίασε το TSR-S με ένα δικό της κιβώτιο που έχει δύο προγράμματα λειτουργίας. Ένα για χρήση στο δρόμο και άλλο ένα για την πίστα, καθώς θεωρεί πως ένα τέτοιο υπεραυτοκίνητο θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αγώνες ή σε διάφορες εκδηλώσεις track days.

Η κατασκευή του γίνεται εξ’ ολοκλήρου με χειροκίνητες μεθόδους και η εταιρεία έχει προγραμματίσει την παραγωγή πέντε TSR-S ανά έτος, με αδιευκρίνιστη, προς το παρόν, τιμή πώλησης.

car-prices
google-news
Tags

Περισσότερα Βίντεο