EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ελβετική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Piëch Automotive προσλαμβάνει τον πρώην CEO της VW

i-elvetiki-etaireia-ilektrikon-aftokiniton-piech-automotive-proslamvanei-ton-proin-ceo-tis-vw-613734

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Ματίας Μίλερ, ανέλαβε την θέση του πρόεδρου της ελβετικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Piëch Automotive.

Ο Ματίας Μίλερ είναι Γερμανός επιχειρηματίας και ήταν διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG από τις 25 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 12 Απριλίου 2018. Επίσης, ήταν διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής Porsche από το 2010 και είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche Automobil Holding SE από το 2010.

Η ελβετική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Piëch Automotive, ιδρύθηκε από τον Αντον Πιχ, γιο του πρώην προέδρου της VW Φέρντιναντ Πιχ. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να συγκεντρώσει κεφάλαια για την παράγωγη ενός αμιγούς ηλεκτρικού διθέσιου σπορ αυτοκινήτου εξοπλισμένο με μπαταρίες που φορτίζουν έως και 80% χωρητικότητα σε λιγότερο από 5 λεπτά, αναφέρει το Reuters.

Το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο θα έχει εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα και τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά στα τέλη του 2022.

Η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη προσέλαβε επίσης τον Jochen Rudat, πρώην στέλεχος της Tesla, ως επικεφαλής πωλήσεων.

Μεταξύ των αρχικών επενδυτών της εταιρείας είναι ο Πίτερ Τάιελ, δήλωσε ο κατασκευαστής. Η ελβετική τράπεζα UBS θα ηγηθεί του επόμενου γύρου χρηματοδότησης, δήλωσε η Piëch Automotive.

Ο Πίτερ Τάιελ είναι Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. Συνιδρυτής των PayPal, Palantir Technologies, Founders Fund. Ήταν ο πρώτος επενδυτής στο Facebook.

Η ιδιαιτερότητα της μηχανικής τεχνολογίας της Piëch Automotive είναι η αρθρωτή κατασκευή, η οποία καθιστά δυνατή την ενημέρωση των στοιχείων του λογισμικού και του υλικού, προκειμένου να συμβαδίζει με τις εξελίξεις και την τεχνική πρόοδο, έτσι ώστε ο κινητήρας να είναι εναλλάξιμος, διατηρώντας παράλληλα τη δομή και το αμάξωμα του όχημα.

Το Piëch Mark Zero GT, του οποίου τα πρώτα σκίτσα χρονολογούνται από το 2017, παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο αυτοκίνητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις 5 Μαρτίου 2019.

Το αυτοκίνητο είναι ένα διθέσιο σπορ κουπέ στο σύγχρονο στιλ. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν το 2022 εξοπλισμένα με ηλεκτρικούς κινητήρες και μια μπαταρία τοποθετημένη στην κεντρική σήραγγα μέχρι τον πίσω άξονα. Το βάρος ανέρχεται στα 1.800 κιλά. Το Mark Zero θα μπορεί να φιλοξενήσει θερμικούς, υβριδικούς κινητήρες ή ηλεκτρικούς κινητήρες κινητήρα χάρη στην αρθρωτή πλατφόρμα του, η οποία σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για ένα SUV και ένα “Piëch sedan” σε μια δεύτερη φάση.

Το Mark Zero είναι εξοπλισμένο με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν ηλεκτρικό κινητήρα 150 kW τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα και δύο ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα των 150 kW ο καθένας, παρέχοντας συνολική ισχύ 600 ίππων.

Η Piëch ισχυρίζεται ότι η καινοτόμος μπαταρία της είναι επαναφορτίζεται κατά 80% σε 4 λεπτά 40 δευτερόλεπτα σε ένα γρήγορο σταθμό 380 kW. Αυτονομία 500 χλμ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο