ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιακό το νέο πειραματικό μοντέλο XM της BMW

entyposiako-to-neo-peiramatiko-montelo-xm-tis-bmw-628223

Από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου οπότε θα διαρκέσει η διεθνής εικαστική έκθεση Art Basel Miami Beach 2021, η BMW θα παρουσιάσει ένα νέο πειραματικό μοντέλο με την ονομασία «Concept XM» το οποίο ουσιαστικά προαναγγέλλει την παρουσίαση της ισχυρότερης BMW M μαζικής παραγωγής που θα την δούμε περί τα τέλη του 2022.

Το BMW Concept XM δίνει μία πρώτη γεύση από τη σχεδίαση του εμπρός τμήματος των προσεχών πολυτελών μοντέλων της βαυαρικής εταιρείας. Ειδικότερα, οι προβολείς χωρίζονται σε δύο ανεξάρτητες μονάδες, ένα νέο στιλιστικό στοιχείο σε μοντέλο της BMW. Η οριζόντια μάσκα «νεφρών» είναι τολμηρά τοποθετημένη ανάμεσα στους προβολείς και στενεύει προς τα εξωτερικά άκρα, διαμορφώνοντας ένα σχεδόν οκταγωνικό περίγραμμα που τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα του εμπρός τμήματος. Το διευρυμένο, σε διαστάσεις, αμάξωμα είναι εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών, που χαρίζουν έξτρα δύναμη και στιβαρότητα στο γενικότερο προφίλ του μοντέλου.

Στην καμπίνα υπάρχουν ποιοτικά υλικά και ισορροπία μεταξύ των γεωμετρικών σχημάτων που δημιουργούν τα επιμέρους τμήματα της κονσόλας και του ταμπλό. Καφέ δέρμα με vintage εμφάνιση, χαλκός και ανθρακόνημα δημιουργούν μία γέφυρα μεταξύ πολυτέλειας και σπορ στοιχείων. Παράλληλα, τα μεγάλα μπάκετ πίσω καθίσματα δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον για ξεκούραστα ταξίδια. Εν τούτοις, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της καμπίνας είναι η επένδυση οροφής με την τρισδιάστατη πρισματική δομή.

Στον τεχνολογικό τομέα, το νέο σύστημα κίνησης M Hybrid του πειραματικού μοντέλου Concept XM συνδυάζει έναν V8 θερμικό κινητήρα κι έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλών επιδόσεων που αποδίδει μέγιστη ισχύ 750 ίππων και μέγιστη ροπή 1.000 Nm.

Η έκδοση παραγωγής της BMW XM θα κυκλοφορήσει στις διεθνείς αγορές τους πρώτους μήνες του έτους 2023. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg (ΗΠΑ), που αποτελεί και την σημαντικότερη αγορά πωλήσεων για το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων των Βαυαρών. Έτσι, η BMW M λανσάρει το πρώτο της αυθύπαρκτο όχημα μετά τη θρυλική BMW M1, τη χρονιά που γιορτάζεται η 50ή της επέτειος. Αξίζει να σημειωθεί πως η BMW XM θα διατίθεται μόνο ως plug-in υβριδική και αποκλειστικά ως μοντέλο M.

car-prices
google-news

Περισσότερα Βίντεο